Skip to main content

‘Ik kweek diverse soorten planten om in onze levensbehoeften te kunnen voorzien.’

Lifestory Abdoulaye: Inclusieve Agribusiness

Abdoulaye Chabi is getrouwd, heeft vier kinderen en woont in Guessou-Bani, een dorpje in het noorden van Benin. Hij is binnen het agrarische project ‘Familles Fortes’ opgeleid tot kweker. ‘Ik kweek diverse soorten planten om in onze levensbehoeften te kunnen voorzien. Daarnaast werk ik op het land en verbouw soja en maïs.’ Het Familles Fortes-project steunt hem op veel manieren. Abdoulaye: ‘Ik word getraind en begeleid om meer en beter te produceren en om een afzetmarkt te vinden waar ik mijn producten tegen een goede prijs verkoop. Ook krijg ik hulp bij het opstellen van de boekhouding.’

Over Inclusieve Agribusiness

Binnen het programma Inclusieve Agribusiness zijn verschillende projecten gestart of doorontwikkeld. Met het Fair Factory Development Fund, dat investeert in fabrieken, werd het rijstproject in Sierra Leone opgeschaald, waardoor er zo’n 1500 extra rijstboeren hun oogst aan de fabriek kunnen leveren.
Noodhulporganisatie ZOA heeft een project voor duurzame visserij in Sri Lanka overgedragen aan Woord en Daad. In 1995 begonnen als noodhulp tijdens de jarenlange burgeroorlog, is het project uitgegroeid naar structurele, economische ontwikkeling van vissers.

Dit betreft een Woord en Daad-project.

Jaarresultaten 2020