Skip to main content

 ‘De psycholoog van het programma hielp mij door te luisteren. Dit wil ik ook voor anderen betekenen.’

Lifestory Judeley : Onderwijs en Sponsoring

Judeley uit Haïti was erg verzwakt toen hij werd opgevangen door onze partnerorganisatie Restavek Freedom. Zijn ouders hadden hem, vanwege geldzorgen, al op jonge leeftijd naar een gastgezin gebracht. Hier werkte hij hard en hij werd regelmatig mishandeld.

Na een aantal jaren onderwijs en begeleiding in het programma, kreeg hij het nieuws dat hij terug mocht naar zijn familie. Judeley: ‘Ik kon het niet geloven en bad tot God dat het werkelijkheid werd. Eenmaal bij mijn ouders huilde ik van blijdschap.’

Judeley wil graag psycholoog worden: ‘De psycholoog van het programma hielp mij door te luisteren. Dit wil ik ook voor anderen betekenen.’

Over Onderwijs en Sponsoring

Het trainen van docenten is een belangrijk onderdeel binnen het christelijk onderwijsnetwerk INCE. Zo wordt ingezet op het teweeg brengen van waardengedreven systemische verandering. In 2020 zijn bijna 2000 docenten getraind. Mooie ontwikkelingen zijn er met het consortium in Guatemala; er is een programma ontwikkeld, gebaseerd op christelijke waarden, waarmee we 130.000 deskundige docenten gaan opleiden.

In Nederland mochten we 433 nieuwe sponsorkinderen verwelkomen: voor het eerst in twaalf jaar zit het  sponsorprogramma weer in de lift.

Jaarresultaten 2020