Skip to main content

‘In de toekomst hoop ik onze eigen fabriek te starten!’

Lifestory Tomas: Werk en Opleiding

‘Ik had nooit verwacht dat mijn hobby, kleding maken voor skaters, mijn beroep kon worden’, vertelt Tomas Bejarano (17). Hij woont bij zijn moeder, grootouders en oom in Bogota, Colombia. ‘We hebben nooit veel te besteden gehad. Gelukkig kreeg ik alle steun van mijn familie om de middelbare school af te maken.’ Via het Werk en Opleidingsproject CONECTA heeft Tomas zijn eigen sportkledingmerk opgezet. ‘De training en het advies hielpen mij om mijn ideeën uit te werken. Zo leerde ik alles over marketing, branding en ondernemerschap.’ Thomas, die samenwerkt met zijn moeder en oom, is ambitieus: ‘In de toekomst hoop ik onze eigen fabriek te starten!’

Over Werk en Opleiding

Tienduizend jongeren vonden werk via een Werk en Opleidingsproject. Juist tijdens de coronacrisis werd de kracht van deze projecten zichtbaar: jonge mensen spelen in op de kansen in de markt, bijvoorbeeld door mondkapjes te gaan maken.

Jeugdwerkgelegenheid is een belangrijke doelstelling van de overheden in West-Afrika. Verschillende lokale overheden hebben een co-funding toegezegd voor Werk en Opleidingsprojecten. Grote subsidies kregen we van de Nederlandse Ambassade in Burkina Faso en van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor Tsjaad om jongeren te steunen bij het vinden van een baan of het opstarten van een bedrijf.

Jaarresultaten 2020